Kwarktaartje

Ontbijten met taart is gewoon heerlijk. Natuurlijk wel op een verantwoorde manier. Met dit recept kun je eindeloos variëren met de smaak! ♥

Ingrediënten:

  • 200 gram TopVit kwark passievrucht ananas
  • 30 gram lange vingers
  • Sap van een halve mineola
  • 3 of 4 abrikozen
  • 3 velletjes gelatine

Bereidingswijze:

Bedek een kleine 1 persoonsspringvorm met bakpapier. Leg 1,5 blaadje gelatine in een schaaltje met water. Vermaal de lange vingers in een keukenmachine en doe de kruimels in een schaaltje. Pers een halve mineola uit over de kruimels en zorg dat de kruimels een beetje aan elkaar blijven plakken. Gebruik zo nodig iets meer sap. Weeg de kwark af en doe deze in een kommetje. Zet een steelpannetje op het fornuis en doe er 3 eetlepels water in. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe deze in het pannetje. Zet het pannetje op heel laag vuur en laat de gelatine oplossen. Wanneer de gelatine helemaal is opgelost en er dus geen blaadjes meer te zien zijn, voeg je rustig de kwark toe. Blijf goed roeren en zorg dat het vuur laag staat! Wanneer alle gelatine goed is gemengd met de kwark, giet je het mengsel in de vorm. Laat dit opstijven voor circa 30 minuten tot 1 uur. Wanneer je rustig op en neer kunt schudden zonder dat er iets verschuift, is hij stijf genoeg!

Zet een half blaadje gelatine in een schaaltje met water. Doe de abrikozen in een schaaltje en vermaal het tot een glad mengsel met een staafmixer. Voeg wat zoetstof toe en proef erna of het mengsel niet te zuur is. Pak een steelpannetje en zet deze op het fornuis met 2 eetlepels water. Knijp de gelatine uit en doe deze in het pannetje. Laat de gelatine op een heel laag vuurtje oplossen. Wanneer er geen structuur meer te zien is voeg je het fruitmengsel toe. Houd het vuur laag! Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in de vorm op de andere laag. Laat dit nog een paar uurtjes opstijven en klaar! Eet smakelijk! ♥

Een gedachte over “Kwarktaartje

Voeg uw reactie toe

  1. Ik wil dit graag als ‘grote’ taart maken, in een springvorm van 24cm. Hoeveel heb ik dan van alles nodig? Kom er niet zo goed uit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: