Aspergetaart

Toen ik laatst in de Allerhande zat te bladeren, kwam ik een recept tegen voor een aspergetaart. Mijn moeder ging aan de slag en toverde dit recept om tot een WeightWatchers vriendelijk recept! Het recept is dus geïnspireerd op het recept van de Allerhande. ♥

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilogram asperges
  • 4 eieren
  • 200 gram Griekse yoghurt 0%
  • 200 gram gerookte ham
  • 150 gram geraspte kaas 30+
  • 5 vellen filodeeg
  • 15 gram basilicum

Bereidingswijze

Kook de asperges voor 10 minuten met een groentebouillon blokje. Spray de quicheschaal in met bakspray en verdeel het filodeeg over de bodem. Spray tussen de laagjes nog wat extra bakspray. Doe de Griekse yoghurt, eieren, basilicum, peper en zout in een blender en vermaal het tot een mengsel. Doe in een andere schaal de ham en de kaas en giet hier het yoghurtmengsel bij. Leg de asperges op het filodeeg en giet dan het mengsel over de asperges. Zet de aspergetaart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk! ♥

Een gedachte over “Aspergetaart

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: