Thaise rode curry

Pittig eten vind ik echt zo lekker. Vooral als ik verkouden ben! Die dichte neus verdwijnt als sneeuw voor de zon! Dit recept is super makkelijk en ook nog eens gezond! Oh ja, je moet wel een beetje tegen pittig eten kunnen. ♥

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 zak Thaise roerbakmix (kan ook 2 zakken)
  • 2 tl wok olie voor in de pan
  • 500 gram garnalen
  • 200 gram basmatirijst (ongekookt afgewogen)
  • Zakje rode curry van Fairtrade (te koop bij de Wereldwinkel)*
  • 200 ml water

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de instructies op de achterkant van het pak. Verhit de olie in de pan en bak de garnalen. Wanneer ze roze zijn, mogen ze uit de pan en op een bord. Doe de roerbakmix in de pan en laat dit even bakken. Voeg de rode curry toe met 200 ml water. Laat dit een paar minuten sudderen. Voeg de garnalen erbij en eventueel de rijst. De rijst kun je ook apart opdienen.

*Voor de Fairtrade rode curry kun je ook een ander zakje gebruiken. Hierbij geldt de 200 ml water niet. Achterop het zakje staat het aantal milliliters. Doe niet al het water in één keer in de pan, want soms is het net te veel. De meesten gebruiken kokosmelk, maar daar zitten meer calorieën in. Met water smaakt het even lekker! 

Eet smakelijk! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: