It’s time to be honest

Zoals jullie misschien wel weten heb ik op 16 maart dit jaar Corona gekregen. De impact die het op me heeft gehad (en nog steeds heeft) is groot. Kortom: mijn leven is ineens 360 graden gedraaid en alles is anders.

Vrij snel na de besmetting ben ik weer 100% gaan werken en ik had meteen in de gaten dat dat niet haalbaar was. Dus; minderen en aan mezelf werken. Ik ben een revalidatietraject gestart bij de fysiotherapeut en ga daar 2 keer in de week naartoe. Naast extreme vermoeidheid heb ik klachten als vergeetachtig, overprikkeld, paniekaanvallen en ik heb problemen met concentratie. Ik ben bang voor sociale aangelegenheden en ik kan wel zeggen dat ik gewoon niet mezelf ben. De afgelopen weken/maanden hebben in het teken gestaan van me overgeven aan alles wat ik voel en accepteren dat het zo is. Het heeft even geduurd voor ik m’n grenzen herkende en het heeft nog langer geduurd om deze grenzen bij andere mensen aan te geven. Want het is niet leuk als je 25 jaar bent en je voelt als een oma achter de geraniums (niks tegen geraniums overigens).

De afgelopen weken heb ik verder af moeten bouwen met werken en werk ik nog maar 2 halve dagen (25%). Dit is de beste beslissing ooit geweest, want ik krijg eindelijk een beetje rust en de kans om bij te komen. Helaas heeft mijn werkgever besloten om mijn contract niet te verlengen en ik weet niet of ik hier blij mee moet zijn of niet. Natuurlijk voel ik me een beetje in de steek gelaten, maar ik weet ook dat het niet mijn ultieme baan was. Nu word ik soort van gedwongen om keuzes te maken waar ik misschien nog helemaal niet klaar voor was.

En dan ook nog gezonde voeding.. Ik denk dat ik nog nooit zo’n slechte relatie heb gehad met betrekking tot eten. En ondanks dat ik anderen heel goed kan en wil adviseren over gezond eten, heb ik zelf hulp nodig. En dan bedoel ik hulp voor het deel in mijn hoofd, want ik weet heel goed wat ik zou moeten eten en hoe ik gezond bezig kan zijn. Dus binnenkort gaat die hulp er komen en hoop ik me ook daarover weer wat beter te voelen.

Ik kan wel zeggen dat dit geen makkelijk jaar voor me is tot nu toe, maar ook weet ik dat dit heel leerzaam gaat zijn. Ik durf weer een beetje naar de toekomst te kijken en probeer open te staan voor alles wat voorbij gaat komen in de toekomst. Ik sta op een mega crossroad en het wordt tijd om keuzes te maken.

To be continued.. 💛

18 gedachten over “It’s time to be honest

Voeg uw reactie toe

 1. Je zit even in een achtbaan en ook die komt weer goed lieve Floortje. Stoer dat je ook dit met de mensen deelt.

  Je gezondheid, energie en eten, net als ik zal het voor vele herkenbaar zijn. Je openheid is fijn en we kunnen zo met zijn allen heel sterk zijn en worden.

  Zet “hem” op kanjer.

  Like

 2. Deze Corona klachten zijn herkenbaar! Zorg goed voor jezelf en neem vooral rust! Dat is echt de beste manier om er bovenop te komen. Heel vervelend dat je contract niet is verlengd. Maar ik hoop dat je achteraf zult zeggen: dit had zo moeten zijn voor je herstel en blij bent dat t is gebeurd. Zover ben je nog lang niet, maar ik gun je dat t straks wel zo gaat voelen. Succes met alle mooie stappen die je nog gaat zetten de komende tijd. Hopelijk blijf je ons inspireren met mooie tips over voeding.

  Like

 3. Ach Floortje wat schrik ik van je bericht. En nee ik wist niet dat je een Corona besmetting hebt gehad. Je bent nog zo jong! Ik had je al wel gemist op Connect van WW, want ik ben gek op je recepten. Lieve meid ik wens je heel veel sterkte met het genezingsproces en hoop dat je snel weer je energie terug hebt. Lieve groeten van een 69-jarige “fan”.

  Like

 4. Oh Floortje wat vervelend. Ik hoop dat het steeds een beetje beter met je gaat, dan komt de rest straks ook weer vanzelf. Accepteren is ook heel belangrijk en van daaruit weer langzaam , met kleine stapjes verder gaan.
  Heel veel succes en ik zal voor je duimen.
  Lieve groet Hermine Roozendaal 😘😘

  Like

 5. Zo, dat is best heftig! Ik wens je de rust en tijd om te herstellen en dan kom je er zeker sterker uit! Succes!

  Like

 6. Phoe, alles komt bij elkaar hé! Je wordt min of meer gedwongen je hele leven te ordenen, lijkt het wel : grenzen verkennen, toekomst wat werk betreft verkennen en je brein verkennen.
  Een zwaar proces, waar je niet zelf voor gekozen hebt, maar wat Corona jou gebracht heeft.
  En toch ………. als je nu je hart volgt en naar jezelf blijft luisteren, zou het zomaar kunnen dat je over een paar jaar denkt: het was goed!
  Ik ben blij dat er : To be continued onder staat. Blijf maar delen, dat geeft steun en wie weet inzichten.
  Delen is helen, en ook een coach (io) weet wanneer ze zelf een coach nodig heeft. (ik spreek uit ervaring)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: