Florentina broodjes

Deze broodjes zijn heerlijk voor bij de soep, tijdens de borrel of gewoon als lunch. Het is en blijft lastig om met gist te werken vind ik, want het is altijd maar de vraag hoe iets er na een tijdje rijzen uitziet. Ik ga m’n best doen om de bereidingswijze zo uitgebreid mogelijk voor je te schrijven! Succes.

Ingrediënten:

  • 150 gram (tarwe)bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram Griekse yoghurt 0%
  • 15 gram verse gist
  • Flinke snuf zout
  • 1 ei
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 45 gram warm water (niet heet!)

Bereidingswijze

Doe de gist in een schaaltje met de theelepel suiker en het warme water. Laat dit rustig staan, zodat de gist geactiveerd wordt.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door. Voeg het ei en de Griekse yoghurt toe en voeg ook het gistmengsel toe. Kneed dit lekker door elkaar. Mocht het te plakkerig zijn, voeg dan gewoon nog wat bloem toe. Doe het beslag in een kom en sluit af met een deksel of folie. Zorg dat deze goed dicht zit! Zet de kom op een warme plek (bijvoorbeeld bij de verwarming) en laat minimaal 30 minuten rijzen. Verdeel het beslag over 6 vormpjes (ik gebruikte siliconen muffinvormpjes) en zet de broodjes circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Let op: iedere oven is anders, dus houd de broodjes goed in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: