Lunch

Tomatensoep met flatbread

Deze combinatie is perfect voor in het weekend, want ultiem comfortfood! ♥

Ingrediënten tomatensoep (circa 4 koppen):

 • 1 pakje gezeefde tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 grote ui
 • 2 tenen knoflook
 • Italiaanse kruiden
 • 400-500 ml water
 • 1 blokje groentebouillon
 • Olie (ik gebruik altijd wokolie van Conimex)
 • Optioneel: paprika

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pak en voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Wil je paprika toevoegen? Voeg deze dan toe als de ui en knoflook een beetje gefruit zijn. Voeg daarna de gezeefde tomaten, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en het bouillonblokje toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg het water toe, roer goed en laat het geheel rustig koken voor ongeveer 5-10 minuten. Maak met de staafmixer alles fijn en je soep is klaar!

Ingrediënten flatbread:

 • Flatbread (ik gebruikte deze van de Jumbo)
 • Paprikaspread of tomatenspread/tapenade (ik gebruikte deze van Zonnatura)
 • Strooikaas (ik gebruikte deze)
 • Eventueel zout

Bereidingswijze

Besmeer de flatbread met de paprikaspread en bestrooi met de strooikaas. Voeg eventueel nog wat zout toe (grof zout is hier lekker bij). Leg de flatbreads op een rooster en zet ze in een voorverwarmde oven voor ongeveer 5 minuten op 175 graden. ♥

Geef een reactie