Weekblog 5 – 2019

Deze week ging niet zonder slag of stoot, herken je je hierin? ♥

‘Ik besefte me ineens dat dit de strijd is die ik aanga voor de rest van m’n leven..’

Na de tegenvaller die ik beschreef in m’n vorige blog, had ik zo veel moeite om nieuwe motivatie te vinden. Ik had er gewoon even de pest in. ‘Waarom moet ik zo extreem gezond eten om ook maar een beetje af te vallen?’ Menig mens van mijn leeftijd is daar niet eens zo extreem mee bezig. Ik hoef maar te kijken naar een stuk gebak en het zit er al aan. Ik besefte me ineens dat dit de strijd is die ik aanga voor de rest voor m’n leven. En hoe dramatisch het misschien ook klinkt, het is gewoon zo.

‘Als je moeite hebt met gezond eten, dan wil je niet graag genoeg afvallen’

Ik hoorde laatst op de radio van Fajah Lourens: ‘Als je moeite hebt met gezond eten, dan wil je niet graag genoeg afvallen.’ Ik werd hier eigenlijk best een beetje boos van. Ze doet alsof die knop omzetten makkelijk is en of mensen niet graag genoeg willen als het even niet lukt. Zo zit het niet in elkaar. Verleidingen zijn er op ieder moment van de dag en soms ben ik alleen maar bezig met het weerstaan ervan. En soms ben ik daar gewoon even klaar mee.

Gelukkig lukte het me om de rest van de week nog gezond te eten, ondanks dat ik niet gemotiveerd was en constant honger had. Maar toen kwam het weekend.. Ik had even geen zin om overal op te letten en alleen maar met eten bezig te zijn. Ik liet het even los en daarmee liet ik me voor mijn doen ook best wel gaan. Ik heb het geaccepteerd en ik heb er van genoten.

Natuurlijk had ik maandag weer moeite met ‘afkicken’, want die chocolade reep heeft de hele dag mijn naam geroepen vanuit de kast. Ik ben sterk gebleven en heb het allemaal kunnen weerstaan.

‘Dinsdagavond is natuurlijk weer het moment van de weegschaal..’

Dinsdagavond is weer het moment van de weegschaal.. ik weet dat wat erop staat tegen gaat vallen, want daar heb ik ook naar gegeten. Toch probeer ik aan dat cijfertje van de weegschaal niet te veel waarde te hechten. Ik ga er gewoon weer voor en ik weet zeker dat ik het kan. Niet in één perfecte rechte lijn, maar met een paar hobbeltjes hier en daar. Want zo werkt het afvalproces. Een verloren weekend is nog geen verloren maand! Ik ging naar de cursus met de gedachten: ‘het zal wel tegenvallen deze week, maar dat is ook wel logisch.’ Totdat ik op de weegschaal stond en een halve kilo lichter was! Je lichaam is dus echt geen machine. Dat bewijst het deze week maar weer.

Kortom: het is soms best oké als je er even de pest in hebt. Als je het maar weer snel genoeg oppakt. Mijn resultaat in januari: -3,7 kilo. Ik ben hier erg tevreden over en ik hoop dat ik het in februari kan blijven volhouden.

Ik wil nog even uitlichten wat deze week online kwam: ik maakte een heerlijke salade deze week, namelijk de champignonsalade met knoflookbrood! Ik hoop dat ik de komende tijd weer wat meer recepten met jullie kan delen!

Fijne week ♥.

Een gedachte over “Weekblog 5 – 2019

Voeg uw reactie toe

  1. Ja, een voedingsprobleem is voor de rest van je leven, ik weet er alles van, ben al ruim 50 jaar aan het strijden ……. en juist dat strijden probeer ik los te laten, want van vechten wordt je moe. Voor mij is het puur mindsetting. Ik kan elke keer weer kiezen. Als ik dat stuk gebak wil, moet ik bij de maaltijden wat meer 0 punten eten en is dat het waard? Soms dus niet, want dat stuk gebak is even lekker, maar triggert mijn suikerverslaving weer, wat weer strijd op levert en dat gezonde eten is ook best lekker en levert een tevreden gevoel op.
    En weet je dat lukt me ook niet altijd, om zo te denken, maar wel vaak……….. daarbij ik heb mijn leven lang de tijd om af te vallen, dus als ik een week niet afval mag ik het mezelf vergeven ………
    Succes en hoop nog op wat heerlijke recepten van jou, want je doet het echt goed!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: