Lunch

Champignonsalade met knoflookbrood

Deze lunch is er eentje die zo geserveerd kan worden in een lunchroom, dus zeker het proberen waard! ♥

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes brood
  • 220-250 gram champignons (of een mix van paddenstoelen)
  • 25 gram fèta light
  • 1 kleine ui
  • IJsbergsla
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel olie (ik gebruikte de wokolie van Conimex)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne halve ringetjes en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie* in de pan en bak de champignons met de ui. Breng op smaak met peper en zout. Snijd een teentje knoflook door de helft en wrijf deze goed over de sneetjes brood. Rooster deze en strijk daarna nog een keer met de knoflook over het brood. Pers het andere teentje knoflook uit als de champignons en ui bijna gaar zijn, zodat dit nog maar even hoeft mee te bakken. Leg wat ijsbergsla op een bord en strooi de champignons met ui er overheen. Brokkel de fèta kaas en de eetlepel balsamicoazijn over de salade. Leg het brood erbij en geniet van je lekkere lunch! ♥

*Je kunt eventueel wat olie bewaren voor op het brood te smeren.

 

Eén reactie

Geef een reactie