Weekblog 4 -2019

Lees je mee hoe mijn week is verlopen? ♥

Zoals ik vorige week vertelde ging de cursus afgelopen week niet door. Een oude valkuil van mij? ‘Ohh ik hoef volgende week pas te wegen, dus kan vanavond best wat lekkers pakken. Is er dan toch wel weer vanaf!’ En dan uiteindelijk doordraaien en het niet meer op kunnen pakken.. Herkenbaar? Dit keer pakte ik het anders aan: gewoon lekker doorgaan met waar ik mee bezig ben! En dat is gelukt.

‘Kan dat? Hoeveel punten tel je ervoor?’

Afgelopen week was een heerlijke week. Donderdag ben ik lekker met een vriendin gaan lunchen en daar heb ik zo van genoten. Ik at 2 sneetjes brood met carpaccio en een cappuccino. Ik kreeg veel vragen: kan dat? Hoeveel punten tel je daarvoor?* Nou ik had nog 15 punten over, dus die telde ik ervoor. Zou het wat meer zijn geweest? Kan best, een paar punten verschil maakt niks uit. Uiteraard doe ik dat niet iedere week zo, maar voor nu vond ik het prima! Natuurlijk heb ik de hele stad weer leeg gekocht en ook werden de nodige stapjes weer gezet.

Vrijdagavond heb ik gezellig spelletjes gedaan met m’n vriend met een Gin 7-up en wat lekkere hapjes. Voor de rest heb ik in het weekend niet gesnoept en dat is heel wat! Mijn tips? 

  • Probeer je lunch een beetje uit te stellen, zodat je niet al te snel weer honger hebt. Begin dus niet om 12:00 uur al met lunchen.
  • Split je lunch in 2en: ik at bijvoorbeeld 1 wrap rond 13:00 en de andere op m’n werk om 16:00.
  • Eet tussendoor veel groentes en pak een gekookt eitje als tussendoortje.

Nog een belangrijke topic deze week: tegenslagen.

Tegenslagen zijn bij mij eigenlijk altijd funest en ik probeer de laatste tijd gewoon niet te veel te verwachten van alles. Dus wat ik sinds 2 januari probeer: focus niet te veel op de weegschaal, want je lichaam is geen machine. Iedere dinsdagochtend sta ik op de weegschaal (’s avonds is de cursus). Toen ik er afgelopen dinsdagochtend op ging staan was ik blij verrast. 1,5 kilo lichter dan een week ervoor!! Echter toen ik op de cursus op de weegschaal ging staan was dit ‘maar’ 0,9 in 2 weken. Sommige mensen zullen denken: zit niet zo te zeuren, je kan trots zijn op jezelf. En dat gevoel komt ook echt nog wel, maar dat is er nu gewoon even niet. Ik baal. De weegschaal is en blijft een momentopname en dat kan zoveel verschil maken. Ik ga me proberen te focussen op de dingen die wel lukken en laten we hopen dat de weegschaal volgende week weer een – aangeeft.

Ik ga er weer lekker tegenaan en wil graag deze recepten uitlichten. Ik heb ze deze week weer gemaakt, maar ze staan al een tijdje op m’n blog. De skinny eiersalade, loempia’s, het appeltaartje en de groene curry.

Belangrijk nieuws!

Maandag 28 januari is mijn afstudeerstage begonnen en ik vind het best wel spannend. Hierna ben ik namelijk gewoon afgestudeerd!! Maar goed, niet op de feiten vooruit lopen. Door stage zal ik ook meer structuur krijgen en ik verwacht dat dat nog meer succes gaat opleveren! Wel heb ik daardoor minder tijd voor receptjes, mooie foto’s en blogs..

Laatste tip

Oh en nog een laatste tip: meng eens havermout met gepofte durumtarwe en chocolade chuncks en stop dit in je kwark in de ochtend!

Fijne week ♥

2 gedachten over “Weekblog 4 -2019

Voeg uw reactie toe

  1. Ja, die strijd in je hoofd over verwachtingen en teleurstellingen ken ik maar al te goed. Is lastig om daar een goede balans in te vinden, zeker als je een emotie eter ben, maar uitdagingen zijn er om ze aan te gaan, zo denk ik dan maar weer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: