Weekblog 3 – 2019

En ineens is de maand januari alweer bijna voorbij. Meestal voor mij de meest saaie maand ooit, maar dat is nu totaal niet het geval! Lees je mee hoe mijn week is gegaan? ♥

Januari is vaak een maand dat alles saai is, kaal in huis en over het algemeen is er gewoon vrij weinig te doen in deze maand (als je het vergelijkt met december). Dit jaar is denk ik een van de eerste jaren dat ik optimaal genoten heb van januari. Nou klinkt dat altijd een beetje cliché vind ik, maar ik meen het echt!

‘Ook bij WW heb ik soms mijn lastige momenten..’

Vanaf 2 januari zit ik echt lekker in het WW programma en dat doet me zoveel goed! Ook op momenten dat ik er even de pest pleuris hekel aan heb (sorry voor mijn taalgebruik), probeer ik aan de positieve dingen te denken. Want echt, het afvalleven gaat niet altijd over rozen. Ook bij WW heb ik soms mijn lastige momenten.. Januari is gewoon top omdat ik me lekker aan het programma kan houden en nieuwe recepten komen zo binnenvallen. Ik ben constant geïnspireerd door alles om me heen en heb zin in nieuwe dingen.

‘… is het voor mij even allemaal teveel’

Vrijdagavond kreeg ik ontzettend slecht nieuws.. (waar ik verder niet over in detail wil treden). Het hele weekend heeft in het teken gestaan van samen zijn met vrienden/dierbaren en denk maar niet dat ik er dan zin in heb om constant met eten bezig te zijn. Bij mijn vriend thuis vind ik het sowieso lastig om bijvoorbeeld te ontbijten, omdat zij sommige dingen gewoon niet in huis hebben (wat heel logisch is). En als er dan ook nog een verjaardag plaatsvindt, is het voor mij even allemaal teveel. Hoe ik dit heb aangepakt?

  1. Ga gewoon op zoek naar de gezondste varianten (in dit geval in het huis van m’n vriend).
  2. Zeg nee tegen gebak: als je eenmaal nee hebt gezegd, wordt het ook niet meer gevraagd. Gebak staat meestal ook niet de hele dag voor je neus, dus dit is nog redelijk makkelijk te weerstaan.
  3. Stel ongezond snacken op een verjaardag zo lang mogelijk uit. Drink eerst nog een glas water/fris en denk er goed over na. Het klinkt misschien stom, maar als je eenmaal begint is vaak de rem eraf.

‘Ik ben namelijk een echte emotie-eter’

Ik heb afgelopen weekend geprobeerd om niet extreem door te draaien in ongezond eten en snoepen en dat is iets wat ik normaal nooit zou doen. Ik ben namelijk een echte emotie-eter. Dit weekend is het me gelukt! Ik heb amper gesnoept, maar heb mezelf wel wat gegund. Ik at gewoon met de rest mee, maar niet overdadig veel. Trots dus!

Ik heb weer een aantal nieuwe doelen gesteld voor de komende week:

  • Niet per se willen sparen voor eventuele tussendoortjes in de avond: ik merk dat ik soms overdag dingen laat, zodat ik ’s avonds nog wat extra kan pakken. Niet nodig!
  • Door de weeks in de avond geen chips of andere zoute dingen, ook al is daar nog ruimte voor: dit doe je ook niet als je gewoon gezond wil eten. Ik wil die momenten bewaren voor het weekend. De afgelopen dagen lukt het me aardig, maar het blijft lastig.
  • Lekker veel wandelen: ik zat eraan te denken om na het avondeten iedere avond standaard een half uurtje te wandelen. Nou ben ik wel echt een held op sokken, dus ik moet even kijken of ik dat aandurf. Misschien dat ik het verplaats naar voor het avondeten.

Helaas deze week geen update van het gewicht, omdat de cursus niet doorging ivm sneeuw. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik alleen in de ochtend voor de cursus weeg en op de cursus zelf, dus ook geen update van de thuisweegschaal! Dat wordt volgende week misschien wel een dikke knaller!

Dan wil ik graag nog even de recepten uitlichten die ik deze week op mij instagram plaatste: Skinny Nacho’s, Chocolate swirl cake en kwarktaartje met biscuitbodem.

Fijne week! ♥

3 gedachten over “Weekblog 3 – 2019

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: