Ontbijt,  Tussendoortjes

Chocolate swirl cake

Dit is zo ongeveer het beste wat je kunt eten in de ochtend. Het smaakt naar een overheerlijke dikke vette cake, maar het is gewoon heerlijk verantwoord.

Ingrediënten:

  • 60 gram bloem
  • 20 gram halvarine
  • 2 eieren
  • 0,5 – 1 koffielepel cacaopoeder
  • Vanille aroma
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Zoetstof

Topping: 

  • Griekse Yoghurt
  • Vers fruit

Bereidingswijze:

Klop de halvarine met de eieren goed door elkaar, het mag een beetje gaan schuimen. Voeg de bloem, het zout, de zoetstof, de vanille aroma en het bakpoeder toe en mix tot een mooi beslag. Doe de helft van het beslag in een met bakpapier bekleedt springvormpje (ik heb er een met een doorsnede van 12 cm). Voeg cacaopoeder toe aan het overige beslag en mix het goed door elkaar. Zet dit 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Zeker weten of hij gaar is vanbinnen? Prik er met een prikker in: blijft de prikker schoon dan is hij gaar, komt er wat beslag mee dan zet hem nog even een paar minuutjes in de oven!

Eet je het als ontbijt? Halveer het taartje en maak af met Griekse Yoghurt en vers fruit.

3 Reacties

Geef een reactie