Kwarktaartje met biscuitbodem

Ik heb weleens vaker kwarktaartjes gemaakt, maar nooit met echt een lekkere en fatsoenlijke bodem. Dit taartje heeft een echte biscuitbodem en is lekker verantwoord! ♥

Ingrediënten:

  • 30 gram bloem
  • 10 gram halvarine
  • 1 ei
  • Koffielepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Vanille aroma
  • 200 gram Griekse yoghurt 0%
  • Fruit naar keuze
  • 1,5 blaadje gelatine
  • Zoetstof

Bereidingswijze:

Klop de halvarine met het ei goed door elkaar, het mag een beetje gaan schuimen. Voeg de bloem, vanille aroma en het bakpoeder toe en mix tot een mooi beslag. Doe het beslag in een met bakpapier bekleedt springvormpje (ik heb er een met een doorsnede van 12 cm). Zet dit 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Wanneer de bodem klaar is, zet je deze in de koelkast om af te koelen.

Leg 1,5 blaadje gelatine in water en weeg 200 gram Griekse Yoghurt af. Voeg het gekozen fruit toe (ik had 2 passievruchten) en roer met wat zoetstof door elkaar. Proef of de kwark niet te zuur is. Je kunt eventueel ook wat suikervrije siroop toevoegen voor de smaak. Zet een steelpannetje op laag vuur met wat water (1 à 2 eetlepels) of suikervrije siroop. Knijp de gelatine uit als hij zacht is en leg deze in het pannetje. Roer rustig en wacht totdat de gelatine helemaal is opgelost. Voeg dan de kwark met fruit toe en zorg dat de gelatine goed gemengd is. Giet dit over de afgekoelde bodem en laat dit een nachtje opstijven in de koelkast. Eet smakelijk! ♥

2 gedachten over “Kwarktaartje met biscuitbodem

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: