Weekblog 1 – 2019

Na mijn vorige blog bleek dat veel mensen dit dus toch interessant vonden om te volgen. Ik ga dus (als ik tijd heb) wekelijks een update geven met betrekking tot mijn doelen voor dit jaar. Lees je mee? ♥

Vandaag precies één week geleden schreef ik de blog dat ik weer ging starten met gezond eten.. Dat is echt mega goed gelukt. Ik ben SUPER trots op mezelf, want het is echt lang geleden dat ik het zo goed heb kunnen oppakken. Ik heb de afgelopen week een aantal dingen geprobeerd anders te doen en daar wil ik het even over hebben!

‘Shit, daar gaat m’n goede voornemen’

Woensdag 3 januari had ik een high tea voor m’n verjaardag die al een tijdje gepland stond. Eerst dacht ik: shit, daar gaat m’n goede voornemen. Daarna dacht ik: maar waarom? Dat is toch hoe het ‘echte’ leven gaat? Gezond eten betekent niet dat je per definitie niks leuks meer kan doen. Ik heb die middag ontzettend genoten, maar ik heb het erna gewoon weer netjes opgepakt! 1-0 voor Floortje!

Waar ik echt nog een weg in moet vinden is het afspreken met vriendinnen die ergens een drankje willen doen. Alcohol is ook niet heel gezond, maar in mijn leven hoort dat er wel een beetje bij. Ik wilde eigenlijk niet afspreken, omdat ik daar in mijn dagplanning helemaal geen rekening mee had gehouden. Ik heb toch afgesproken en lekker genoten. Zonder veel ongezond eten en wèl een paar drankjes!

‘De allergrootste valkuil die je je maar kan bedenken’

Het weekend is de allergrootste valkuil die je je maar kan bedenken. Ik werk van 15:00 tot 20:00 op zaterdag en zondag en dat maakt het ook niet heel makkelijk. Toch heb ik het afgelopen weekend goed aangepakt! Ik had gezonde snacks bij of deelde m’n lunch in tweeën en at de andere helft pas op m’n werk op. Het voordeel van op die tijdstippen werken: geen verleiding om chips uit de la te pakken, want dat hebben we op het werk niet! Ik zorg dat ik na het werk pas mijn avondeten eet en ik moet zeggen dat ik daarna dan ook niet echt heel veel zin meer heb in iets lekkers.

‘Ik was gewoon zenuwachtig’

Dinsdag 8 januari was het dan zover: ik moest op de weegschaal op de cursus. Eigenlijk durfde ik helemaal niet en ik was gewoon zenuwachtig. Het viel me uiteindelijk mee. Ik heb wat doelen voor mezelf beschreven die NIET met gewicht te maken hebben. Natuurlijk wil ik afvallen, maar dat moet niet de boventoon voeren. Dan ben ik te obsessief bezig met de weegschaal. Mijn doelen:

  • Meer bewegen
  • Balans vinden
  • Een gezonde levensstijl aanmeten en dit niet zien als iets tijdelijks
  • Gezelligheid zonder ongezonde snacks
  • (Gewicht verliezen)

Ik dacht, laten we eens een nieuw iets toevoegen aan deze blog! How about: iedere week de producten die ik in die week heb ontdekt hier plaatsen!

  • Eru Balans 15+ smeerkaas bieslook: dikke aanrader! Ik kocht hem bij de Jumbo. Lekker op een boterham in de oven. Ik schreef een kort recept hiervoor.
  • Optimel magere Griekse stijl yoghurt banaan kaneel: aanrader! Lekker voor bij de mugcake in de ochtend of als avondsnack.

‘Klinkt dat debiel?’

Een kleine tip! Zin om te snacken? Pak een paar TUC koekjes. Mijn favoriet blijft toch echt paprika en gisteravond had ik daar zoveel zin in. Ik pakte 25 gram (4SP) en at ieder koekje met aandacht op (klinkt dat debiel?). Ik had er van genoten en erna dacht ik: ja dat is ook eigenlijk meer dan genoeg.

De receptjes die ik deze week heb geplaatst wil ik ook nog even uitlichten!

Chocolate blueberry mugcake, cruchy chicken met chilimayo en boterham pizza

img_1392          img_1411          IMG_1399.JPG

Ready voor een nieuwe week? Ik wel! Wat wil je volgende week graag lezen? Waar wil je meer over weten? Let me know!

Liefs,

3 gedachten over “Weekblog 1 – 2019

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: