2019 wordt mijn jaar ★ Afvaltips ★

In deze blog vertel ik je waarom 2019 mijn jaar wordt en misschien ook wel jouw jaar! ♥

Het is zo lang geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik moet gewoon even nadenken hoe ik moet beginnen! Allereerst: de beste wensen voor 2019! Laten we hopen dat dit jaar veel moois mag brengen voor ons!

Het is 2 januari en alles zit eigenlijk strak. M’n broeken en blousjes zitten niet meer lekker en ik ben er eigenlijk gewoon klaar mee. De afgelopen maanden heb ik me totaal niet bezig gehouden met mijn voeding. Dit heeft meerdere oorzaken, maar die zijn er eigenlijk altijd wel. Het wordt dus tijd dat ik iets ga vinden waarbij ik wèl op m’n voeding blijf letten, ondanks bijvoorbeeld stress. Ik ga het anders aanpakken als normaal, want ik wil iets wat bij mij werkt.

Nieuwe doelen

Allereerst ga ik andere doelen stellen. Niet meer: ‘ik wil 5 kilo afvallen in 1 maand’ of ‘voor maart wil ik 8 kilo kwijt zijn’. Ik ga doelen stellen als: ‘voor maart wil ik dat mijn broeken lekker zitten’ en ‘als ik op vakantie ga in de zomer, wil ik tevreden zijn over mijn lichaam’. Als ik doelen ga stellen met gewicht, merk ik dat ik compleet obsessed raak door de weegschaal. Als het dan een week tegenvalt zie ik dat ook echt als tegenslag.

Ook wil ik veel meer leven in het nu. Toen ik 2 jaar geleden flink wat kilo’s kwijt was, heb ik daar helemaal niet zo van genoten. Ik moet me bewust worden van de doelen die worden behaald.

Tips voor jou

Als je deze blog leest ben je dus of heel nieuwsgierig, of wil je graag meedoen. Ik heb wat tips voor je:

 • Laat je niet saboteren door mensen om je heen! Het gebeurt ECHT. Ook de mensen die het beste met je voor hebben saboteren je. Herken je de uitspraak: ‘ben je ziek, of waarom eet je geen gebak?’ of ‘mag je niks lekkers?’ of ‘nu moet je echt wel stoppen met afvallen hoor, want dat past helemaal niet bij je’. Laat je niet saboteren en blijf gewoon bij je eigen standpunt.
 • Focus je op jezelf en niet op de mensen om je heen. Inspiratie is goed, maar neem niet specifiek dingen over van iemand anders. Voor de een werkt iets beter dan voor de ander. Ga op zoek wat het beste bij jou past! Spiegel jezelf vooral niet aan de progressie van iemand anders en laat je vooral positief beïnvloeden.
 • Geniet van ieder moment in je leven. Wanneer je merkt dat je negatief gaat denken probeer jezelf daar uit te praten. Ga lekker een boekje lezen of ga een stukje wandelen. Nee het is niet makkelijk om af te vallen en gezond te eten, maar je kunt dit.
 • Ik heb een hele tijd geleden een blog geschreven met tips om verleidingen te weerstaan, kijk hier nog eens naar!

Waar ik nu ook aan ga werken is mijn mindset. Je kunt wel 10 of 20 kilo zijn afgevallen, maar de kans is groot dat je dan nog niet tevreden bent. Wanneer ben je wel tevreden? Wanneer ben je oké met jezelf? Ik heb het boek MindGym gekocht en ik hoop dat dit mij kan helpen in mijn mindset.

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,

5 gedachten over “2019 wordt mijn jaar ★ Afvaltips ★

Voeg uw reactie toe

 1. Hi! Wat leuk dat je m’n blog hebt gelezen. Als het voor jou wel werkt, zou ik dat zeker doen! Ik merk zelf dat ik daar gewoon heel erg obsessed door raak. Het is niet dat ik niet op de weegschaal ga staan, maar ik ga proberen om genoegen te nemen met wat de weegschaal aangeeft, zolang ik gezond eet en me goed voel. Ook ik vind dit lastig, maar dat hoort bij het proces. We can do this!

  Like

 2. Goh, ik kijk echt op van je berichtje. Aangezien je van die heerlijke en WW-proof recepten plaatst, dacht ik echt dat jij heel strak in het WW-plan zat. Alhoewel ik al sinds mijn 23ste (ik ben nu 66 jaar) met mijn figuur/gewicht bezig ben, ben ik sinds 11 september 2018 weer “strak” in de leer!. Ik kan sinds 3 jaar heel moeilijk lopen en ben buiten aangewezen op een scootmobiel. Dat is echt 10 keer slikken voor mij, maar het is niet anders. Omdat het voor zowel mijn rug en been als voor mijn zelfbeeld goed is om slank te zijn ben ik dus weer begonnen met WW-en. Sinds 11 september ben ik 7.8 kilo afgevallen en daar ben ik trots op, want sporten is er voor mij niet meer bij. Ik denk inderdaad niet zozeer in kilo’s maar zie wel in de spiegel dat ik slink!! En de trouw bewaarde kleding die mij te strak zat gaat zoetjes aan weer passen! Floortje, nog hartelijk dank voor je Kerstgerechten. Ik heb daarvan het één en ander gemaakt…..het was heerlijk en viel bij iedereen in goede aarde. Nu je zelf weer de touwtjes strakker aan gaat trekken hoop ik dat ik regelmatig lekkere recepten van je tegenkom. Succes met je strijdplan. Groet van Annelies.

  Like

  1. Wat een ontzettend mooi berichtje! Balen van die tegenslag, maar wat knap dat je niet opgeeft! Je mag zeker trots zijn op jezelf en vergeet niet te genieten van het proces! Wat fijn dat de receptjes goed in de smaak vielen. De gezonde receptjes komen gauw weer. Liefs, Floortje

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: