Ossenhaas met gewokte groenten

Okè ik wil niet opscheppen, maar dit is dus echt iets wat ik zou bestellen in een restaurant. En geloof me, hier kan NIKS aan misgaan! ♥

4 personen

Ingrediënten:

 • 4 x à 100 gram biefstuk van de haas (je kunt ervoor kiezen om goedkoper vlees te halen, maar dit wordt wat sneller taai) Ik haal dit altijd bij de slager.
 • 1 tot 1,5 kilo aardappelen (Roseval aardappelen zijn een aanrader!)
 • 350 gram haricots verts
 • 1 doosje champignons
 • 1 bakje trostomaatjes
 • Parmezaanse kaas
 • 1 zak rucola sla
 • Pesto (ik gebruikte deze, maar vond hem vrij bitter)
 • 3 theelepels kruidenboter
 • Halvarine
 • Peper en zout
 • Olie

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in blokjes/partjes en spoel ze goed af met water. Dep ze droog en doe ze in een grote kom. Doe er ongeveer 2 eetlepels olie overheen en bereid de aardappeltjes hoe je wil. In de oven (50 minuten op 200 graden) of in de Airfryer (zie boekje.
Snijd de topjes van de haricots verts eraf en snijd de champignons in stukjes. Doe een klontje boter in een pan en wacht tot de pan heet is. Bak de biefstuk naar gewenste bereiding (medium is 3-4 minuten per kant). Als de biefstuk klaar is, leg je deze op een bord en dek je dit af met aluminiumfolie. Het is belangrijk dat je de biefstuk even laat rusten.
Zet een wok op het vuur en doe de kruidenboter in de wok. Roerbak de groenten, totdat het gaar is. Let op: de boontjes mogen lekker knapperig zijn. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje, besprenkel met grof zout en wat olijfolie. Pof de tomaatjes voor ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden. Staan de aardappeltjes in de oven? Doe de tomaatjes er dan bij als er nog 10-15 minuten op de klok staan.

Pak de borden en leg er een handje rucola op. Verdeel de groentes over 4 borden en doe daar wat pesto en Parmezaanse kaas overheen. Leg de biefstuk op de groentes en leg daar bovenop wat gepofte tomaatjes. De aardappeltjes kun je apart serveren. Eet smakelijk! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: