Varkenshaas met skinny champignonsaus

Een heerlijk receptje voor de kerst en ook nog eens super lekker! ♥

4 personen

Ingrediënten varkenshaas:

 • 4 stukjes varkenshaas (je kunt ook voor kipfilet gaan)
 • Rookvlees (aanrader: rookvlees met zeezout)
 • Mosterd
 • Peper en zout
 • Ovenschaal
 • Kwastje

Bereidingswijze

Leg wat plakjes rookvlees langs elkaar en zorg ervoor dat ze elkaar een beetje overlappen. Besmeer de rookvlees met mosterd met behulp van een kwastje. Leg de varkenshaas onderaan het rookvlees en strooi er wat zout en peper overheen. Plak het onderste stukje rookvlees aan de varkenshaas en rol helemaal door, zodat de rookvlees om de varkenshaas zit. Doe dit voor alle vier de varkenshaasjes en leg ze dan in een ovenschaal. Zet de varkenshaas 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Ingrediënten skinny champignonsaus:

 • Grote bak champignons
 • 1 grote ui
 • 3 eetlepels Philadelphia light
 • 1/2 bouillonblokje (groente)
 • 200 ml water
 • Olie voor in de pan
 • Peper en een snufje zout

Bereidingswijze

Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui. Doe wat olie in een pan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak aan. Ik vind het altijd lekker als ze een beetje krokant gebakken zijn. Voeg 200 ml water toe samen met het halve bouillonblokje. Voeg ook de 3 eetlepels Philadelphia light toe en verdeel dit goed. Als je het vuur even uitzet, dikt de saus wat in. Dit hoeft natuurlijk niet per se. Voeg wat peper en een snufje zout toe. Let op! Het bouillonblokje is al zout, dus proef tussendoor goed! Eet smakelijk! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: