Wafels

Op mijn website staan eigenlijk verschillende receptjes voor wafels en eigenlijk lijken ze super erg op elkaar. Toch heb ik besloten om deze apart op mijn website te zetten, omdat ik weet dat hier vragen over komen haha. ♥

Ingrediënten:

  • 30 gram havermout of havermeel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • Scheutje magere melk
  • Snufje zout
  • Koek- en speculaaskruiden
  • Snufje kaneel
  • Vers fruit (topping)
  • Griekse yoghurt of Skyr  0% (topping)
  • Bakspray voor het wafelijzer

Bereidingswijze:

Doe de havermout in een keukenmachine en zorg dat het een soort meel wordt. Je kunt natuurlijk ook havermeel gebruiken als je dat in huis hebt. Doe daarna de andere ingrediënten in de keukenmachine erbij (behalve de ingrediënten voor de topping). Zet het wafelijzer alvast aan en zorg dat het ijzer goed heet is! Wanneer dit niet zo is en je doet er toch beslag in, blijft alles overal aan plakken en valt het uit elkaar. Wanneer het wafelijzer goed heet is, spray je het ijzer in met bakspray. Doe wat beslag in het ijzer en doe hem dicht. Heb geduld voordat je hem weer openmaakt, want het moet wel een beetje gaar zijn daarbinnen! Dit doe je zo ook voor de andere wafels. Ik kon 5 wafels uit het beslag halen. Eet smakelijk! ♥

3 SP voor alle wafels

10784254560_IMG_3958

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: