Ontbijt

Chocolade poffertjes

Poffertjes, pannenkoeken.. eigenlijk allemaal hetzelfde. Dit keer maakte ik een variatie op de pannenkoekjes die al op de website staan. Ik heb ze klein gemaakt, zodat ik ze makkelijk om kan draaien in de pan! ♥

Ingrediënten:

  • 20 gram volkoren bloem
  • 10 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Scheutje vanille extract

Topping:

  • 5 gram pure chocolade
  • Griekse yoghurt met zoetstof
  • Fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Gooi alle ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine en maal het tot een mooi beslag. Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Spray in met bakspray en voordat je het beslag erin doet voor de eerste poffertjes, zet je het vuur lager. Als je het vuur lekker laag laat staan, kunnen ze mooi gaar worden zonder aan te branden. Je geduld wordt hier op de proef gesteld! Eet smakelijk! ♥

Geef een reactie