Meringue krans

Ik werd door Albert Heijn uitgedaagd om mijn eigen meringue krans te maken. Nog noooit had ik zoiets gemaakt en ik vond het eigenlijk best wel leuk om iets te proberen wat ik normaal niet had geprobeerd! De meringue die ik heb gemaakt, heb ik gemaakt met het basisrecept van Allerhande. Mocht je dat teveel werk vinden, kun je ook in de winkel meringue kransjes kopen! ♥

Ingrediënten basisrecept meringue:

 • 5 eieren
 • 150 gram fijne kristalsuiker
 • 150 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel maizena

Bereidingswijze:
Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Schenk het eiwit in de kom. Voeg de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar. Nadat je de poedersuiker en de maizena hebt toegevoegd mag je NIET meer de mixer gebruiken!

Splits het eiwitschuim in tweeën en ga verder met de bereidingswijze hieronder.

Ingrediënten meringue krans sinaasappel-chocolade:

 • 1 handsinaasappel
 • 1 reep sinaasappelchocolade van Van Lindt
 • 250 ml slagroom

Bereidingswijze:
Pak één helft van het eiwitschuim en rasp hier wat schil van de sinaasappel doorheen. Voeg ook 1 eetlepel sinaasappelsap toe. Meng met een spatel alles nog een keer goed. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit toefjes aan elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je kunt ook losse toefjes spuiten en deze later in een rondje leggen.

Voor de andere krans hoef je verder niks toe te voegen aan het eiwitschuim. Dus nadat je het eiwitschuim hebt gesplitst, mag je deze naturel schuim in een spuitzak doen en ook toefjes spuiten.

Verwarm de oven voor op 75 graden en zet de kransjes/toefjes voor 4 uur in de oven. Laat hierna de kransjes afkoelen in de oven en zet deze op een kier.

Wanneer de krans is afgekoeld zet je deze op een bord. Bij deze krans pak je dus het eiwitschuim met sinaasappelsap en rasp. Smelt wat chocolade (4 blokjes ongeveer) en drapeer de chocolade over de krans. Geef dit even de tijd om af te koelen. Klop ondertussen de slagroom stijf en wanneer de chocolade hard is, spuit je de slagroom erop. Voeg wat stukken chocolade en sinaasappel toe. Eventueel kun je nog wat sinaasappelrasp toevoegen.

Ingrediënten meringue krans vers fruit en oreo:

 • Mini oreo’s
 • Vers fruit naar keuze (ik had rode besjes en frambozen)
 • Witte chocolade
 • Chocolade amandelen (Albert Heijn heeft deze)
 • 250 ml slagroom

Leg de krans op een bord en klop de slagroom stijf (ik gebruikte wat rode kleurstof). Spuit de slagroom op en langs de krans. Steek wat oreo’s, witte chocolade en chocolade amandelen in de slagroom. Leg het vers fruit erbij en klaar!

Succes! ♥

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: