Nasi met citroengras

Nasi heb ik heel lang eigenlijk niet lekker gevonden, maar sinds ik gezonder leef vind ik het heerlijk! Deze nasi is net even anders en net even wat lekkerder (vind ik). Het recept is geïnspireerd op een recept van WeightWatchers. ♥

4 personen

Ingrediënten nasi:

 • 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
 • 5 stengels lente-ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 stengel citroengras (sereh)
 • 2 hele Spaanse pepers
 • 1 koffielepel Sambal Oelek
 • 2 eetlepels olie
 • Peper en zout

Ingrediënten kipspiesjes:

 • 500 gram kipfilet
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 theelepels ketoembar (Conimex)
 • 1 teen knoflook
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

Zet wat prikkers voor de spiesjes in een glas water (hierdoor voorkom je dat het hout splintert). Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe ze in een kom. Pers de knoflook en voeg alle ingrediënten toe. Roer de marinade en de kip goed door, dek deze af en zet het even in de koelkast.

Doe de stukjes kipfilet aan de prikker en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Ga zo door totdat de kip op is. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de spiesjes in de oven voor 10 minuten, draai ze allemaal om en zet ze nog eens in de oven voor 10 minuten.

Kook de rijst volgens de verpakking. Doe de knoflook, citroengras, Spaanse pepers, Sambal Oelek, olie, peper en zout in een keukenmachine en maal het tot een pasta. Zet een wokpan op het vuur en wanneer deze heel heet is doe je het mengsel in de pan. Bak deze even aan en doe de rijst erbij. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en voeg deze op het laatste moment toe.

7516765216_IMG_2457

Eet smakelijk! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: