Weekblog 1 – 2017

Afgelopen weken is het niet echt goed gegaan met gezond eten, maar ik heb deze week een nieuwe, frisse start gemaakt! ♥

Eindelijk, na 300 miljoen triljoen smoesjes en excuses is het me deze week gelukt om de draad weer op te pakken en lekker gezond te eten! Ik snoep niet, maar ik heb me wel 1 keer beloond deze week met een schaaltje ovenzoutjes. Wat voor mij het keerpunt was? Mijn blouse begon strak te zitten bij mijn armen. Ik heb bewust die blouse de hele maandag op mijn stage aangehouden, omdat ik voor mijn gevoel gewoon een wake-up call nodig had. Voelde het fijn? Nope, totaal niet. Maar ik denk wel dat dat de reden is geweest dat ik het nu nog steeds volhou. Ook al is het pas donderdag, voor mij is het een hele prestatie.. Dit komt ook doordat ik nu op mezelf woon en m’n moeder niet meekijkt met wat ik doe of eet. Normaal gesproken zou zij kunnen zeggen: ‘’Floortje, zou je dit wel doen?’’ Mega chagrijnig werd ik daar altijd van, maar het hielp wel. Ook raakte ik erg gemotiveerd als ik zag dat zij super goed bezig was, dan kon ik niet de slappeling zijn en toegeven aan het hongergevoel in mijn hoofd.

De afgelopen dagen waren best pittig. Ik merk dat mijn maag moet werken aan mijn nieuwe eetpatroon, maar dat is vrij logisch. Wanneer ik in de middag mijn boterhammen eet, zorg ik gewoon dat ik heel rustig eet en tussendoor pauzeer. Als ik dat niet doe, heb ik die boterham zonder dat ik het weet op en zit ik nog steeds met een hongergevoel te kijken. Misschien is het leuk als ik een paar overwinningen van afgelopen dagen op een rijtje zet:

De supermarkt

Met een hongergevoel naar de supermarkt is geen strak plan, maar voor mij kwam het gewoon beter uit. Met een hongergevoel naar de Albert Heijn XL is een nog slechter plan, maar dat lag redelijk op de route. Normaal gesproken blijven er altijd wel dingen aan mijn handen plakken die overbodig en ongezond zijn, maar deze keer niet! Het is me gelukt om alleen het nodige te halen en ik heb de lekkere dingen laten liggen!

Bedrijfslunch

Woensdag kwamen er veel medewerkers van andere landen naar mijn stagebedrijf en natuurlijk werd de lunch verzorgd door een bedrijf uit Tilburg. Twee schalen vol met luxe belegde broodjes passeerden de revue en ik had nog net geen emmertje nodig toen ze de broodjes tijdelijk bij mij op kantoor zetten. Nu ik dit aan het typen ben loopt het kwijl me gewoon weer in de mond trouwens. Ok, back to my story.. Ik had de broodjes in de kantine klaargezet, zodat de mannen (en 1 vrouw) meteen konden lunchen. Nadat ze klaar waren zijn een collega en ik de spullen gaan opruimen. Tot overmaat van ramp (dramaqueen) waren er nog een stuk of 8 broodjes over, rijkelijk belegd met allerhande salades. Ik heb super veel moeite moeten doen, maar het is me gelukt om geen broodje te pakken! Eigenlijk had je ook gewoon de laatste zin kunnen lezen van dit hele verhaal.. Dan had je m’n overwinning waarschijnlijk ook wel begrepen.

Tip van deze week: Lindahl’s kvarg vanille (framboos schijnt ook lekker te zijn).  Rijk aan eiwitten, niet te zoet en SUPER romig. Ik heb dit veel als ontbijt gegeten deze week en ik vind ook lekker met een klein volkoren koekje.

Als jullie dit leuk vinden ga ik dit iedere week doen! Dan zal ik ook iedere week een tip van de week erin gooien! Dit kunnen tips zijn om gezond eten vol te houden,  maar ook producten die in de smaak vallen.

Liefs! ♥

Logo3.6

2 gedachten over “Weekblog 1 – 2017

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: