Bananenbrood deluxe

Ik ben een groot fan van bananenbrood. Vaak vries ik ook stukjes in, zodat ik er een langere tijd van kan genieten. Deze keer voegde ik wat kleine dingen toe om het brood net wat luxer te maken. ♥

Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • Paar blokjes pure chocolade
  • Grote hand noten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakpapiertje in de cakevorm. Amandelmeel is niet iets wat je standaard in de winkels koopt (meestal). Als je hele amandelen koopt, doe deze dan eerst in de keukenmachine en vermaal het tot een soort meel. Het is niet erg als er kleine stukjes in zitten. Pureer 3 bananen met de dadels glad in een keukenmachine. Het is het slimste om de dadels in stukjes te snijden, want ze zijn erg taai. Klop in een andere kom de eieren met een snuf zout luchtig. Spatel het amandelmeel door het beslag en voeg de bakpoeder toe. Zorg dat er een egaal mengsel ontstaat. Hak de noten en de helft van de chocolade en meng deze in het beslag. Doe het beslag in de vorm. Snijd de overgebleven banaan door de helft en leg deze op het beslag. Druk ze er een beetje in. Je kan natuurlijk ook schijfjes snijden. Hak de overgebleven chocolade fijn en strooi deze over het geheel. Zet het bananenbrood in een voorverwarmde oven op 175 graden voor 45 minuten.

Eet smakelijk! ♥

2 gedachten over “Bananenbrood deluxe

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: