Borrelbroodjes

Ik hou echt van brood. Daar kun je me ’s nachts eigenlijk best wel voor wakker maken. Brood is vooral onmisbaar als je lekker aan het borrelen bent met familie/vrienden. Mama verzon zelf dit overheerlijke receptje! ♥

Ingrediënten:

  • 125 gram bloem
  • 100 gram magere kwark naturel
  • 3 gram suiker
  • 1 eetlepel lauwwarm water
  • Een half zakje gist
  • Zout
  • 3 olijven
  • 2 cherrytomaatjes
  • Peper
  • Knoflookpoeder

Bereidingswijze:

Doe de gist samen met de suiker en een eetlepel lauwwarm water in een schaaltje. Roer goed door. Doe de bloem, kwark en een flinke snuf zout in een andere kom en kneed het tot een beslag. Voeg het mengsel met de gist toe en kneed nog een keer goed. Maak een mooi bolletje en leg deze in de kom. Bedek de kom met huishoudfolie en laat dit circa 1 uur rijzen. Strooi wat bloem over het aanrecht en kneed het deeg nog wat. Doe er een scheutje warm water bij. Maak weer een mooi bolletje en leg het in een afgedekte kom om te laten rijzen. Snijd de olijven en cherrytomaatjes in hele kleine blokjes en doe het in een klein schaaltje. Strooi er flink wat zout, peper en een klein beetje knoflookpoeder overheen. Verdeel het deeg over 6 vormpjes en maak een sneetje in het midden. Doe hier de olijf-tomaat vulling in/op. Besmeer het deeg nog een beetje met water.  Als je geen vormpjes hebt, kun je natuurlijk ook 6 bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Besmeer de bolletjes eventueel nog met wat olie. Doe de broodjes 25 minuten in de oven op 200 graden.
LET OP: door de gist zijn de broodjes redelijk flauw. Bij de garnering mag dus best wat zout.

Eet smakelijk! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: