Roodfruit kwarktaartje

Laatst maakte ik al een exotisch kwarktaartje, maar deze keer maakte ik het met andere kwark en ander fruit! In principe hetzelfde recept, maar voor de handigheid typ ik hem toch even uit. ♥

8 stukjes, 3 SP per stuk

Ingrediënten:

Bodem:

  • 100 gram lange vingers
  • 1/2 mineola

Tussenlaag:

  • 500 gram magere kwark TopVit aardbei & framboos
  • 100 gram Skyr naturel
  • 6 blaadjes gelatine

Fruitlaagje:

  • Handje bramen
  • Handje frambozen
  • Handje aardbeien
  • Zoetstof
  • 1,5 blaadje gelatine

Bereidingswijze:

Bedek een hoge springvorm van 18 centimeter met bakpapier. Leg 6 blaadjes gelatine in een schaaltje met water. Vermaal de lange vingers in een keukenmachine en doe de kruimels in een schaaltje. Pers een halve mineola uit over de kruimels en zorg dat de kruimels een beetje aan elkaar blijven plakken. Gebruik zo nodig iets meer sap. Doe de kwark met een smaakje en de Skyr in een kom en roer tot het goed gemengd is. Zet een steelpannetje op het fornuis en doe er 6 eetlepels water in. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe deze in het pannetje. Zet het pannetje op heel laag vuur en laat de gelatine oplossen. Wanneer de gelatine helemaal is opgelost en er dus geen blaadjes meer te zien zijn, voeg je rustig de kwark toe. Blijf goed roeren en zorg dat het vuur laag staat! Wanneer alle gelatine goed is gemengd met de kwark, giet je het mengsel in de vorm. Laat dit opstijven voor circa 1 à 2 uur. Wanneer je rustig op en neer kunt schudden zonder dat er iets verschuift, is hij stijf genoeg!

Zet 1,5 blaadje gelatine in een schaaltje met water. Doe de aardbeien, frambozen en bramen in een schaaltje en vermaal het tot een jus met een staafmixer. Voeg wat zoetstof toe en proef erna of het mengsel niet te zuur is. Pak een steelpannetje en zet deze op het fornuis met 3 eetlepels water. Knijp de gelatine uit en doe deze in het pannetje. Laat de gelatine op een heel laag vuurtje oplossen. Wanneer er geen structuur meer te zien is voeg je het fruitmengsel toe. Houd het vuur laag! Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in de vorm op de andere laag. Laat dit nog een paar uurtjes opstijven en klaar!

IMG_1714 bewerkt

Eet smakelijk! ♥

2 gedachten over “Roodfruit kwarktaartje

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: