Verantwoorde spekkoek

Ik ben echt dol op spekkoek. Mama dook de keuken in met mijn basisrecept en met behulp van een recept van 24Kitchen ontstond er een overheerlijke spekkoek. Het is wel veel werk om te maken, want het moet natuurlijk laag voor laag. Toch is het echt de moeite waard! ♥

Ingrediënten:

 • 30 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 bananen
 • 4 eieren
 • 2 eiwitten
 • Snuf zout
 • Vanille extract (aroma)
 • Zoetstof
 • 1,5 theelepel pandanextract
 • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Klop de 6 eiwitten stijf met een snufje zout tot schuim en zet dit even aan de kant. Prak in een andere kom de bananen en voeg de 4 eidooiers toe. Voeg ook een scheutje vanille extract en wat zoetstof toe. Mix het tot een geheel. Spatel het eiwitschuim door de eidooiers. Voeg zelfrijzend bakmeel toe aan het geheel. Let op: zeef eerst het zelfrijzend bakmeel, voordat je het toevoegt aan de rest! Verdeel het beslag in tweeën. Voeg bij de ene helft van het beslag 1,5 theelepel pandanextract en bij de andere helft 2 theelepels koek- en speculaaskruiden.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe een laagje (3 eetlepels) in een springvorm (18 centimeter doorsnede). Bak dit voor 5-10 minuten en eventueel nog 5 minuten op grillstand. Let op! Iedere oven is anders, dus je moet er echt bij blijven. Doe dan een volgend laagje over het eerste laagje en zet dit 4-5 minuten onder de grill of in de oven met alleen bovenwarmte. Ga zo door totdat het beslag op is.

Het is het makkelijkste om de springvorm in te sprayen, want het bakpapier brandt een beetje aan. Iedere oven is anders, dus let goed op dat je het niet laat verbranden!

Eet smakelijk!

5 gedachten over “Verantwoorde spekkoek

Voeg uw reactie toe

 1. Sorry, dus 4 eigeel en 6 eiwit…
  Laatste vraag, eiwit opkloppen tot het stijf is of echt alleen maar heel even tot wat schuimt..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: