Skinny appeltaartje

Heel veel mensen denken dat appeltaart nog een van de betere taartjes is om te pakken. Helaas is dat niet zo.. In zo’n stuk zitten namelijk ongeveer net zo veel calorieën als in een stuk slagroomtaart.  Nu heb ik een verantwoorde versie voor jullie! Dit recept is NIET zelf verzonnen! ♥

Ingrediënten:

  • 120 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • Heel bakje Optimel Griekse yoghurt 0% vanille (380 gram/ 400 ml)
  • Snufje zout
  • 2 à 3 appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • Theelepel zoetstof (niet iedere zoetstof is bedoeld om te bakken, let dus op!)
  • Hoge springvorm van ongeveer 17 centimeter

Bereidingswijze:

Leg bakpapier in de springvorm en bedek ook de rand met bakpapier of spray deze in met  bakspray. Meng de bloem, bakpoeder, zoetstof en zout eerst goed door elkaar. Voeg daarna de eieren en yoghurt toe. Snijd de appels in kleine stukjes en lepel deze door het beslag heen. Giet het beslag in de springvorm en zet het taartje in een voorverwarmde oven van 175 graden 50 minuten erin.

Dit taartje is echt binnen no time klaar en dus super ideaal! Wanneer je het taartje in 8 stukken verdeeld, zitten er per stuk maar 121 calorieën in. In een stuk appeltaart van de bakker of supermarkt zitten al snel meer dan 400 calorieën!!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: