Tips om de verleiding van lekkere dingen te weerstaan!

Ik weet zeker dat het bij iedereen wel een keertje voorkomt. Je zit thuis te werken of kijkt tv op de bank en je kunt de lekkere dingen maar niet uit je hoofd zetten. In deze blog beschrijf ik mijn tips voor je! ♥

Ik heb gemerkt dat ontzettend veel mensen moeite hebben met het weerstaan van dingen zoals chips en snoep. Bijvoorbeeld als je een avondje lekker op de bank een filmpje kijkt. Een aantal mensen hebben mij een berichtje gestuurd met de vraag of ik tips voor ze had. Laat ik beginnen met het feit dat suiker verslavend is. Wetenschappelijk bewezen of niet, ik merk dat aan mezelf. Voor kerst at ik een maand super clean, dat wil zeggen geen snoep en amper chips. Mijn lichaam begon hier erg aan te wennen. Na de kerstdagen had ik al moeite met het niet snoepen, terwijl het me ervoor zo goed lukte.

Het beste is om gewoon af te kicken van de suikers. Na kerst en oud en nieuw merkte ik dus dat ik moeite had met niet snoepen.  Wat ik heb gedaan na kerst en na oud en nieuw is een appeldag en de rest van de week gewoon heel streng opletten. Na ongeveer 2 dagen merkte ik dat mijn behoefte naar suiker al veel minder was. Natuurlijk snap ik dat niet iedereen dit wil doen, dus heb ik een paar tips op een rijtje gezet.

1. Pak tussendoor een lekkere cracker (of 2)

Ik ben helemaal fan van de Lu Cracotte Volkoren. Deze crackers zijn laag in calorieën, maar wel ontzettend lekker. Beleg ze met een plakje rookvlees, kipfilet, Philadelphia light of smeerkaas met paprikapoeder en cherrytomaatjes!

2. Drink veel vocht

Hiermee bedoel ik dat je veel water of thee moet drinken. Ik snap het als je snel bent uitgekeken op gewoon saai water. Ik drink daarom altijd water met fruit! Je kan er van alles in doen: sinaasappel, citroen, limoen of bosvruchten. Zo raak ik nooit uitgekeken op water drinken :).

3. Eet veel groente en fruit

Groente geeft vaak een lang verzadigd gevoel en het vult gewoon erg goed. Nou kan ik me voorstellen dat je dat na een tijdje wel hebt gezien. Je kunt ook mini paprika’s of komkommer vullen met Philadelphia light bieslook. Qua fruit is het bijvoorbeeld lekker om een appeltje in de magnetron te zetten met kaneel.

4. Kies bewust voor een gezondere versie

Wanneer het je gewoon echt niet lukt of wanneer groente en fruit je neus uitkomt, probeer dan bijvoorbeeld een rijstwafel met een laagje chocolade. Het is wel belangrijk dat je je daarmee niet volpropt, want dan werkt het alsnog niet haha. Wat ik zelf ook erg lekker vind, is een zakje Snack a Jack (30 g). Wanneer ik ’s avonds op de bank een filmpje kijk en ik heb het moeilijk met gezond eten, pak ik zo’n zakje. Je kunt natuurlijk ook een klein glaasje magere yoghurt pakken met een verkruimeld San Francisco volkoren koekje van Verkade. Wat ook een echte aanrader is is om tussendoor Pikante Kip bouillon te pakken van Opkikker. Dit smaakt lekker zoutig.

En dan wil ik het nog even hebben over repen. In de winkel zijn genoeg lekkere repen te krijgen, maar ze zijn echt niet allemaal gezond. Ik heb één keer een doosje gekocht van Eat Natural. Lekkerste repen ever, maar echt niet heel gezond. Ik at de reep ‘pure chocolade met cranberries en macadamia noten. In deze reep zitten ongeveer 215 calorieën. Dit komt omdat macadamia noten vrij vet zijn. Nu is het natuurlijk gezond om noten te eten iedere dag, maar ik had na zo’n reep nog steeds trek in iets lekkers. Nu heb ik in Duitsland een reep gevonden met 69 calorieën per reep! (De rechtse foto zijn de repen uit Duitsland).

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen met mijn tips! Wanneer je vragen hebt mag je me altijd een berichtje sturen! Liefs ♥

Een gedachte over “Tips om de verleiding van lekkere dingen te weerstaan!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: